Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αθήνα
Physioteam: Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Αθήνα
Επισκεφτείτε μας
Φειδιππίδου 22, Αθήνα
Καλέστε μας
2107706364
Στείλτε μας μήνυμα
info@physioteam.gr
Ωράριο Λειτουργίας
Mon - Friday: 9AM - 8PM

Το είναι μια σύγχρονη φυσικοθεραπείας που βασίζεται σε «κατάλληλους» χειρισμούς με τα χέρια.Manual Therapy & Χειροπρακτική θεραπεία.

Το manual therapy αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό κομμάτι της φυσικοθεραπείας. Η φιλοσοφία αυτής της τεχνικής βασίζεται στην κινητοποίηση τόσο των επιφανειακών ανατομικών στοιχείων του σώματος (δέρμα, περιτονία), όσο και των εν τω βάθει (θύλακας, αρθρικές επιφάνειες)

Οι τεχνικές manual therapy απαιτούν ειδική εκπαίδευση από πλευράς φυσικοθεραπευτή, καθώς και στοχευμένη εφαρμογή στον ασθενή, λαμβάνοντας υπόψιν τα ευρήματα και τις πληροφορίες που συλλέχθησαν από την κλινική του αξιολόγηση.Με αποτέλεσμα η θεραπεία του ασθενή να στοχεύει στην αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζει και όχι στα συμπτώματα.Η φυσικοθεραπεία πλέον σταματά να είναι «παθητική» και να περιορίζεται στη χρήση κάποιων μηχανημάτων και γίνεται ενεργητική απο τις πρώτες κι ολας συνεδρίες! Ο ασθενής απο την αρχή συμμετέχει σε πρόγραμμα «ενεργητικής» αποκατάστασης που βασίζεται σε εξειδικευμένο ασκησιολόγιο.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αρθρώσεων, η αύξηση του εύρους κίνησης, η μείωση του πόνου, καθώς και η ενίσχυση της νευρομυϊκής συναρμογής, είναι μερικά από τα βασικά οφέλη των τεχνικών χειροπρακτικής σε παθήσεις όπως οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, κεφαλαλγίες, ημικρανίες, ραχιαλγία και παθήσεις άκρου ποδός.