Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αθήνα
Physioteam: Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Αθήνα
Επισκεφτείτε μας
Φειδιππίδου 22, Αθήνα
Καλέστε μας
2107706364
Στείλτε μας μήνυμα
info@physioteam.gr
Ωράριο Λειτουργίας
Mon - Friday: 9AM - 8PM

 

Το Shockwave είναι μία σύγχρονη θεραπευτική συσκευή που χρησιμοποιείται στην ορθοπεδική, την φυσικοθεραπεία, την αθλητική ιατρική και την ουρολογία.

Ο μηχανισμός δράσης του Shockwave therapy βασίζεται στην μεταφορά ενός μεγάλου ενεργειακού φορτίου μέσω ηχητικού κύματος, το οποίο μεταφερόμενο στο ανθρώπινο σώμα ερεθίζει την επουλωτική διεργασία του τραυματισμένου ιστού (οστό, μυς, τένοντες).

Σύγχρονες έρευνες έχουν καταγράψει τα αποτελέσματα του Shockwave therapy στο μυοσκελετικό σύστημα με σημαντικότερα την αγγειογένεση, την αναστολή της χρονιας φλεγμονώδους διεργασίας, την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, την λύση τενόντιων ασβεστωματων και την αναχαίτιση του νευροδιαβιβαστή του πόνου “Substance P” , διακόπτοντας έτσι τον κύκλο πόνου ενός χρόνου τραυματισμού.

Η χρήση του shockwave therapy ενδείκνυται σε ορθοπεδικές παθήσεις όπως τενοντίτιδες γόνατος, ώμου, αγκώνα και ισχίου, τενοντοπάθεια αχιλλείου τένοντα, ασβεστοποιούς τενοντίτιδες, πελματιαία απονευρωςίτιδα και άκανθα πτέρνας, ενώ σημαντικά αποτελέσματα έχουν καταγραφεί και σε αισθητικές εφαρμογές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.