Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αθήνα
Physioteam: Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Αθήνα
Επισκεφτείτε μας
Φειδιππίδου 22, Αθήνα
Καλέστε μας
2107706364
Στείλτε μας μήνυμα
info@physioteam.gr
Ωράριο Λειτουργίας
Mon - Friday: 9AM - 8PM

 

 

 

Η μέθοδος taping είναι μία ασφαλής μέθοδος αποκατάστασης που σχεδιάστηκε ώστε να προασπίσει την φυσική επουλωτική διαδικασία του σώματος, ενώ παρέχει υποστήριξη και σταθερότητα στους μύες και τις αρθρώσεις χωρίς να περιορίζει το εύρος κίνησης.
Η εφαρμογή του Tape γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο φυσικοθεραπευτή, λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό του ασθενούς καθώς και τα ευρήματα της κλινικής του αξιολόγησης, ενώ οι τρόποι εφαρμογής ποικίλουν ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει ο φυσικοθεραπευτής.
Σύγχρονες έρευνες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του tape στην μείωση του πόνου, την αύξηση εύρος κίνησης, τη βελτίωση του λεμφικού και κυκλοφορικού συστήματος, καθώς και στην μηχανική διόρθωση των αρθρώσεων.
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην εφαρμογή του καθώς χρησιμοποιείται τόσο σε μυοσκελετικές παθήσεις (Οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενικό σύνδρομο, τενοντίτιδες, παθήσεις άκρου ποδός, γοναταλγία), όσο και σε νευρολογικές παθήσεις (σπαστικότητα, υπερτονίσει, πάρεση ή παράλυση) με σκοπό την διόρθωση και υποστήριξη της κίνησης.