Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αθήνα
Physioteam: Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Αθήνα
Επισκεφτείτε μας
Φειδιππίδου 22, Αθήνα
Καλέστε μας
2107706364
Στείλτε μας μήνυμα
info@physioteam.gr
Ωράριο Λειτουργίας
Mon - Friday: 9AM - 8PM

Φυσικοθεραπεία και μυοσκελετικές παθήσεις

Μια νέα έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνας για την Υγεία (NIHR) της Μεγάλης Βρετανίας  δείχνει ότι οι επενδύσεις σε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας για μυοσκελετικές παθήσεις βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ασθενών και μειώνουν το συνολικό κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις είναι η κύρια αιτία πόνου και αναπηρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλήττουν περισσότερους από έναν στους τέσσερις ανθρώπους.
Η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική για την πρόληψη και τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των μυοσκελετικών παθήσεων.
Τα αποτελέσματα από την ανασκόπηση του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνας για την Υγεία (NIHR) της Μεγάλης Βρετανίας:
n Η επένδυση σε φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ασθενών οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα, μειώνει περαιτέρω τις εξετάσεις, τη θεραπεία και μειώνει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.
n Οι φυσικοθεραπευτές που παρέχουν συμβουλές σχετικά με την οσφυαλγία μειώνουν την απουσία από την εργασία κατά μέσο όρο περίπου 5 ημέρες.
n Η τηλεφωνική αξιολόγηση από τους φυσικοθεραπευτές μείωσε τον συνήθη χρόνο αναμονής στις 7 ημέρες σε σύγκριση με έναν συνηθισμένο μέσο χρόνο αναμονής 34 ημερών για επαφή με φυσικοθεραπευτή,
n Ενα πρόγραμμα αποκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της στοχευμένης θεραπευτικής άσκησης, μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις του γόνατος και το συνολικό κόστος περίθαλψης.
n Ενα επιβλεπόμενο πρόγραμμα διατάσεων και θεραπευτικής άσκησης βελτίωσε τη λειτουργικότητα των ανθρώπων με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
n Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι η θεραπευτική άσκηση και η δραστηριότητα είναι αποτελεσματικές και πρέπει να αποτελούν βασική θεραπεία στον μυοσκελετικό πόνο.
Η ανασκόπηση δείχνει ότι η επένδυση σε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας για τις μυοσκελετικές παθήσεις βελτιώνουν τα αποτελέσματα των ασθενών και εξοικονομούν κόστος για την υγειονομική περίθαλψη.
Ετσι, καθημερινά, ολοένα και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν τον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης αυτού του είδους των παθήσεων από τους φυσικοθεραπευτές, με την εφαρμογή της εξατομικευμένης θεραπευτικής άσκησης, και παράλληλα αποδεικνύουν την ανάγκη εφαρμογής τέτοιων προγραμμάτων σε μεγάλους πληθυσμούς και στη χώρα μας.
Ο φυσικοθεραπευτής στην Ελλάδα έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και μπορεί να εφαρμόζει προγράμματα θεραπευτικής άσκησης σε μυοσκελετικές, καρδιαγγειακές, νευρολογικές, γυναικολογικές, μεταβολικές και άλλες παθήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.