Κέντρο Φυσικοθεραπείας Αθήνα
Physioteam: Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Αθήνα
Επισκεφτείτε μας
Φειδιππίδου 22, Αθήνα
Καλέστε μας
2107706364
Στείλτε μας μήνυμα
info@physioteam.gr
Ωράριο Λειτουργίας
Mon - Friday: 9AM - 8PM

Φυσικοθεραπεία και οσφυαλγία

 

 

  •  Τί είναι οσφυαλγία;

Ο όρος Οσφυαλγία χαρακτηρίζει κάθε πόνο στην ανατομική περιοχή της οσφύος, ανεξάρτητα από την αιτιολογία που τον προκαλεί. Κάποια από τα πιο πιθανά αίτια που οδηγούν σταδιακά στην δημιουργία οσφυαλγίας μπορεί να είναι οι κακώσεις οστών, μυών και συνδέσμων της σπονδυλικής στήλης (Σ.Σ.), η λανθασμένη στάση σώματος, οι δομικές αλλοιώσεις (είτε λόγο τραυματισμού είτε λόγο εκφυλισμού), η κίνηση μέσα από λανθασμένα κινητικά πρότυπα καθώς και η ελλειμματική μυική ενίσχυση του σκελετού.

Μελέτη σε Έλληνες ασθενείς έδειξε πως στο 57% των περιπτώσεων, η οσφυαλγία αποτελεί τον κύριο παράγοντα ανικανότητας και θεωρείται η κυριότερη αιτία που οδηγεί τα άτομα κάτω των 45 ετών σε περιορισμό των δραστηριοτήτων τους.

  • Πως θα ξέρω ότι πάσχω από οσφυαλγία;

Η θεραπεία της οσφυαλγίας ξεκινά από την σωστή ιατρική διάγνωση με την βοήθεια ειδικών λειτουργικών δοκιμασιών, μέσα από την κλινική αξιολόγηση , καθώς και τον ακτινολογικό έλεγχο (ακτινογραφία, μαγνητική και αξονική).

  • Πως θεραπεύεται η οσφυαλγία;

Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η φυσικοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο στην πλήρη αποκατάσταση ατόμων με οσφυαλγία. Το θεραπευτικό πλάνο ενός φυσικοθεραπευτή οργανώνεται κατόπιν μιας ολοκληρωμένης λήψης ιστορικού του ασθενούς, καθώς και ενδελεχούς κλινικής εξέτασής του. Η θεραπεία που λαμβάνει ο κάθε ασθενής είναι εξατομικευμένη σύμφωνα με την παθολογία του, τον τρόπο ζωής του, την ηλικία του, κλπ. Ο Φυσικοθεραπευτής θέτει ως αρχικό στόχο την καταπολέμηση των συμπτωμάτων (πόνος, δυσκαμψία), ενώ ως τελικό σκοπό έχει την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του ασθενούς, καθώς και την κατάλληλη εκπαίδευση προς αποφυγή επανεμφάνισης των συμπτωμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.